Excite

Een skivakantie onder de midzomernachtszon in Zweden

Wat denk je bijvoorbeeld van een skivakantie in Riksgränsen? Dit plaatsje ligt in het noorden van Zweden en je kunt er van februari tot juni onder de midzomernachtzon skiën. Je kunt er niet alleen genieten van een heerlijke skivakantie en flink veel sneeuw, dit skigebied heeft ook nog eens een schitterend landschap. Het is geen groot gebied, er is zo’n 20 kilometer aan piste waarvan 11 kilometer voor gevorderde skiërs. Ook kun je er off-piste skiën.

Een ander skigebied in Zweden is Åre, in 2006/2007 is hier het WK alpineskiën gehouden. Het is een groot gebied met bijna 100 kilometer aan pistes. De hoogste top van Åre ligt op 1920 meter hoogte en het gebied is dan ook sneeuwzeker. Vooral voor beginners is dit Zweedse gebied met de plaatsen Åre en Vemdalen een ideale bestemming voor je skivakantie. De skibus tussen de plaatsen is gratis, maar voor het gezelligste après-ski moet je in Åre zijn.

Voor een leuke skivakantie kun je ook terecht in Torsby. Het is niet groot, maar wel een gezellige plaats. Après-ski komt hier niet veel voor, maar je kunt daarentegen wel genieten van een prachtige natuur, waar je naast skiën ook prima kunt wandelen. Er is in totaal zo’n 20 kilometer aan piste en van dezelfde lengte zijn er ook langlaufloipes. Het gebied is vooral leuk voor beginnende skiërs, er zijn voornamelijk zogenaamde blauwe, makkelijke, pistes.

Afbeelding: Flickr, Alexander Lindquist

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020