Excite

Een stedentrip Istanbul begint met een goede vlucht

Wie nog nooit in Istanbul is geweest, heeft nog niet het maximale uit het leven gehaald. De stad aan de Bosporus is namelijk één bonk passie, cultuur en dynamiek. De metropolis bevindt zich op twee continenten, waardoor er een unieke mengeling van culturen is ontstaan. Van het Ottomaanse tot het Romeinse rijk, de Byzantijnen en de Turken, allemaal hebben ze de poorten van Constantinopel verdedigd. De stad zweet historie en ademt cultuur. Dat verdient een stedentrip en die begint uiteraard met een mooie vlucht naar het oosten.

Een vlucht vanuit Nederland naar Istanbul duurt een kleine drie uur. Via de bekende sites kun je online heel makkelijk een ticket boeken vanaf Amsterdam. Ook prijsvechters vliegen op de stad aan Bosporus. Zo hebben Corendon, Pegasus Airlines en Transavia directe vluchten op Istanbul. Soms gaan tickets de deur uit voor prijzen als 9 euro. Geld hoeft dus absoluut geen belemmering te zijn als het gaat om een prachtige stedentrip naar deze parel van het Midden-Oosten.

Istanbul heeft twee luchthavens. Het internationale Atatürk en het nog relatief onbekende Sabiha Gökçen. Ongeacht op welk vliegveld je land, er staan talrijke taxi's klaar om je richting de stad te brengen. Daar hoef je niet over in te zitten. De luchthavens kennen goede faciliteiten en zijn modern ingericht. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken. Lekker online uitzoeken wat de voordeligste prijzen zijn en gaan!

Afbeelding:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020