Excite

Een veelzijdige vakantie in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika heeft veertien landen en een groot deel daarvan heeft een warm of tropisch klimaat. Dit werelddeel heeft voor ieder wat te bieden. Brazilië heeft veel ongerepte natuur en staat natuurlijk ook bekend om het carnaval in Rio de Janeiro. Maar je kunt ook naar Bolivia, een avontuurlijk land met de hoogstgelegen stad ter wereld. Je kunt ook voor Suriname kiezen, het voordeel is dat je er gewoon Nederlands kan spreken, maar met een warmer klimaat dan in Nederland zelf.

De Galápagoseilandenhoren ook bij Zuid-Amerika. Ze liggen op zo’n 1000 kilometer van Ecuador. Het zijn bijzondere eilanden omdat er vele bijzondere diersoorten leven. Om het ecosysteem niet te verstoren is een reis naar de Galápagoseilanden duur, maar wel erg bijzonder. Je wordt bij de excursies begeleid door een ervaren gids. Je kunt het beste in de koele periode van mei tot en met december naar deze eilanden gaan, dan heb je de minste kans op regen.

Een imposante blikvanger in Zuid-Amerika is wel het Andesgebergte. Deze bergketen is 7000 kilometer land en loopt door zeven landen. Het is onderzees, door middel van de Scotiarug, zelfs verbonden met Antarctica. In de maanden juni tot oktober kun je in het Andesgebergte prima wintersporten, vooral in Argentinië en Chili. In de andere maanden kun je tijdens je vakantie prima wandelen of klimmen in het Andesgebergte.

Afbeelding: Flickr, Alexander Torrenegra

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021