Excite

Een weekendje wintersporten in Winterberg

In Sauerland, een regio in Duitsland, ligt Winterberg. Dit plaatsje ligt op 300 kilometer vanaf Utrecht, het is dus maar iets meer dan drie uur rijden. In Winterberg komen dan ook veel Nederlanders. Het skigebied van Winterberg is een ideale bestemming als je een weekendje op wintersport wil gaan. Omdat het zo dichtbij ligt, kun je gewoon je wintersportvakantie op de weersverwachting afstemmen.

Het skigebied van Winterberg is geen spectaculair groot gebied. De bergen zijn laag en de hoogste top in het gebied is maar 840 meter hoog. Er is in Winterberg voor 40 kilometer aan skipistes. Het grootste gedeelte van deze pistes zijn van de gemakkelijk of gemiddelde moeilijkheidsgraad, maar er zijn ook enkele pistes voor ervaren wintersporters.

Niet alleen skiërs en snowboarders kunnen in Winterberg terecht. Er is in het gebied ook een rodelbaan van 16 kilometer lang. Voor langlaufers liggen er over de bergen meer dan 200 kilometer aan loipes. En buiten het wintersportseizoen kun je in Winterberg ook mountainbiken, wandelen of een motortocht maken.

Winterberg heeft een modern skigebied. Omdat het gebied niet sneeuwzeker is, zijn er veel investeringen gedaan in kunstsneeuwinstallaties. Deze sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat er toch geskied en gesnowboard kan worden, ook als er weinig natuurlijke sneeuw valt. Ook de skiliften in het gebied zijn zeer modern. Daarnaast hebben enkele pistes kunstlicht, je kunt dus ook ’s avonds skiën.

Afbeelding: Flickr, Marijn de Vries Hoogerwerff

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020