Excite

Een zomerskivakantie in Noorwegen

Bij skiën denk je niet direct aan Scandinavische landen, toch kun je daar ook heerlijk skiën. Er zijn vele wintersportgebiedenverspreid over heel Noorwegen. Ook staat het weer los van het weer in het vasteland van Europa. Als er hier weinig sneeuw ligt, kan het zomaar zijn dat je in Noorwegen een geweldige skivakantie kunt beleven. Een nadeel aan Noorwegen is dat een skivakantie daar niet goedkoop is. Het makkelijkst kom je er met het vliegtuig, al zijn er wel steeds meer goedkope vliegtickets naar Oslo toe.

Een van de populairste skigebieden voor een skivakantie is Hafjell. Dit gebied ligt bij de Olympische plaats Lillehammer. Er zijn daar meerdere skigebieden, maar Hafjell is het grootst. Het is een fijn gebied voor de beginnende skiër en er zijn veel makkelijke afdalingen, van zo’n vijf kilometer lang. Maar omdat hier in 1994 de Olympische Winterspelen zijn gehouden, zijn er ook nog pistes voor de gevorderde skiërs.

Een bijzondere plek voor een skivakantie is Jondal. Dit gebied ligt op zo’n 90 kilometer van Bergen en het is een van de plaatsen in Noorwegen waar je in de zomer kunt skiën. Het gebied ligt namelijk op de Folgefonna gletsjer op 1200 meter hoogte. Je vindt er niet alleen skipistes, ook de snowboarder kan hier in de zomer zijn hart ophalen. Tevens heb je vanaf Folgefonna een prachtig uitzicht over de Noorse fjorden.

Afbeelding: Flickr, Sir.I

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020