Excite

Een zonnige vakantie in de Algarve

De Algarve is een veelzijdige regio aan de Atlantische Oceaan. De grootste stad in dat gebied is Faro, het is ook de hoofdstad van de Algarve en het district Faro. De stad is oud en er zijn nog vele bezienswaardigheden te bezoeken. Zo ligt er voor de kust van Faro een groot schiereiland, wat zeker een bezoek waard is. In Faro zelf is er de oude klokkentoren Miradouro de Santo António, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt. Ook staat Faro bekend om de vele rotsformaties en lagunes voor de kust.

Albufeira is ook een populaire vakantieplaats in de Algarve, voornamelijk jongeren bezoeken het van oudsher kleine vissersdorpje. In het oude centrum van het plaatsje zijn veel pleinen en straatjes met restaurants, cafés en terrasjes. Ook zijn er veel uitgaansgelegenheden. Daarnaast trekken de stranden van Albufeira veel vakantiegangers. Er zijn vele, mooie stranden waar ook de watersport beoefend kan worden.

Het landschap in de Algarve is erg veelzijdig. Aan de kust zijn veel zandstranden en rotsformaties en deze worden dan ook als de mooiste van Europa beschouwd. Maar verder in het binnenland is er een heuvelachtig landschap met veel bomen. De grootste trekpleister in het binnenland is Serra de Monchique. Op deze berg zijn veel boswandelingen of fietstochten te maken. Het uitzicht vanaf de top van de berg is schitterend en er zijn veel bergbeekjes en watervallen te bewonderen.

De Algarve is vooral een populaire bestemming voor vakantiegangers het is een zonnige streek met meer dan 3000 zonuren per jaar. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is dan ook zo’n 28 graden celsius.

Afbeelding: Flickr, Maia Coimbra

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020