Excite

Eeuwenoud Rome

Heel bekend is natuurlijk het Colosseum, toch wel een bezienswaardigheid waar iedereen aan denkt als ze aan Rome denken. Maar ook bekend zijn het Forum Romanum en het Pantheon. Bij deze drie bezienswaardigheden kun je heel goed zien hoe de oude Romeinen leefden. Maar er zijn meer bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de Trevi-Fontein, dat een echt kunstwerk is, of de Spaanse trappen, die ook wereldberoemd zijn. Tijdens een stadswandeling kun je ook veel ontdekken, want ook de minder bekende gebouwen, fonteinen en pleinen zijn absoluut de moeite waard.

Ook een echte aanrader is het Vaticaan, in Vaticaanstad. Vaticaanstad is een stad die midden in Rome ligt. Je vindt er de Sint-Pietersbasiliek, de grootste kerk ter wereld. Ook zijn er nog allerlei musea waar je een kijkje kunt nemen. In Rome zelf zijn ook veel musea die de moeite waard zijn. Er zijn zowel kunstmusea als musea die te maken hebben met de geschiedenis van Rome.

Even weg uit de Italiaanse drukte in Rome? Ga dan eens naar de Dierentuin van Rome om verschillende diersoorten te bekijken. Dit kan ook zeker een leuk uitstapje zijn met de kinderen. Rome heeft ook veel uitgaansgelegenheden. Je kunt ook heel goed winkelen in Rome. Er zijn veel modezaken, maar je kunt er ook aparte winkels vinden. Uiteraard zijn er ook veel souvenierzaken. Echte shopliefhebbers komen dan ook graag in deze eeuwenoude stad.

Afbeelding: Flickr account argenberg

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019