Excite

Efteling blijft populair pretpark

  • © Getty Images
Afgelopen jaar was een goed jaar voor pretparken en andere dagattracties. Het aantal mensen dat daar naar toe ging is in 2014 weer toegenomen. Vorig jaar werden maar liefst 20,1 miljoen bezoekers getrokken. Een jaar eerder was dat nog drie procent minder.

De belangrijkste publiekstrekkers vorig jaar waren de Efteling en het opnieuw geopende Rijksmuseum, dat een nieuwe vleugel met expositie opende. Ook attractieparken als Walibi, de Keukenhof, Madame Tussauds en de Apenheul wisten meer bezoekers aan te trekken.

Dierenparken dankten de impuls aan bezoekers vooral aan een aantal bijzondere geboortes, zoals twee Aziatische olifantjes, een dolfijn en een ijsbeertweeling. Dit blijkt uit gegevens van de Club van Elf, een organisatie waarbij diverse grote dagattracties zijn aangesloten. Eerder liet deze club ook al weten dat Nederlanders steeds vaker in eigen land op vakantie gaan.

Dat de Efteling goed scoort, heeft er ook mee te maken dat dit park het hele jaar door geopend is. De Efteling heeft namelijk heel veel overdekte attracties. Attracties - meestal achtbanen - die écht niet tegen het winterse weer kunnen worden over het algemeen gesloten tijdens de Winter Efteling.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021