Excite

Efteling massaal bezocht door bedrijven en Belgen

  • © Getty Images
Het gaat goed met de Efteling. Het sprookjesattractiepark wist in 2014 een recordaantal bezoekers te trekken. Het park werd toen namelijk bezocht door maar liefst 4,4 miljoen mensen. In 2013 waren dat er nog 4,15 miljoen. Dit maakte het park donderdag bekend. Een opvallende mededeling, want eerder kwam nog in het nieuws dat pretparken last hadden van kortingsacties van supermarkten, die ervoor zorgen dat pretparken bijna nooit meer de volledige prijs voor hun toegangskaartjes krijgen.

Een deel van de groei bij de Efteling is te danken aan bezoeken vanuit de zakelijke markt. Ook onder mensen in buurlanden is het park erg populair. Attracties zoals de Vliegende Hollander, Droomvlucht en Langnek zijn bijvoorbeeld razend geliefd bij Belgen. Het aantal Belgen dat de Efteling bezocht nam in het afgelopen jaar met bijna een kwart toe. Ook het aantal Duitsers dat het mooie park in Kaatsheuvel weet te vinden neemt toe: vorig jaar met dertien procent.

Volgens een woordvoerster was het afgelopen jaar dan ook een heel goed jaar voor de Efteling. En dat is mooi, want het pretpark wil nog verder groeien. Het streven is om in 2020 maar liefst 5 miljoen bezoekers te verwelkomen. Dit mag overigens niet ten koste gaan van de snelheid bij de attracties: de woordvoerster geeft aan dat de wachtrijen niet speciaal langer worden.

Volgens haar zijn de pieken er wel wat af en komen er dan wel meer bezoekers, maar komen deze veel beter verspreid over het jaar. De Efteling is tegenwoordig namelijk het hele jaar open, de schoolvakanties vallen niet overal meer tegelijk en bedrijven kiezen er vaak voor om juist op rustige, doordeweekse dagen een bezoek te brengen aan de Efteling.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021