Excite

Efteling weer leukste uitje van Nederland

  • © Getty Images
Wie een leuk dagje uit in Nederland wil doen, kan daarvoor het beste terecht bij de Efteling. Tenminste, volgens de ANWB-leden is dat het leukste uitje van Nederland. Frits van Bruggen, de hoofddirecteur van de ANWB, bevestigde dit gisteren tegen Roodkapje, die hiervoor speciaal was overgekomen vanuit het sprookjesbos.

Het is niet voor het eerst dat de Efteling wordt verkozen tot het leukste park voor een dagje uit in Nederland. In 2011 en 2014 ging het park er ook al met die titel vandoor. Het familiepark in Kaatsheuvel is al sinds jaar en dag razendpopulair, zowel onder ANWB-leden als onder niet-leden. Vanwege de populariteit biedt de ANWB regelmatig kaartjes aan voor een speciale ledenprijs, iets dat toch vaak een aantal euro scheelt op de gebruikelijke toegangsprijs.

Overigens was het dit keer niet meteen al een uitgemaakte zaak. De Efteling moest het opnemen tegen GaiaZoo en de Apenheul, die echt tot het laatste moment in de running bleven. Uiteindelijk scoorde de Efteling echter het hoogst op praktisch alle aspecten en haalde het park in het algemeen ook de meeste sterren. Daarmee werd het toch de winnaar van 2015.

De Efteling wordt vooral gezien als een park voor jong en oud, met een geweldige magische sfeer. Bovendien zou het mensen elke keer weer betoveren, ook als ze er vaker komen. Daarnaast zien veel mensen het als een onderdeel van hun jeugd en is het een park waar ze ook als volwassenen nog graag komen. Door een goede combinatie van oude attracties en nieuwe attracties, is er voor iedereen wel iets leuks te beleven. In totaal selecteerde de ANWB 27 uitjes in Nederland. Bij de selectie werd gekeken naar het aantal bezoekers. Dit moest boven de 400.000 liggen. Daarnaast werden de populairste activiteiten per provincie bekeken. Voor Limburg was dat bijvoorbeeld Kasteelpark Born, voor Friesland Natuurmuseum Fryslan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021