Excite

Efteling's Baron staat weer stil

  • © Getty Images
Baron 1898, de nieuwe attractie van de Efteling, staat al voor de tweede dag op rij stil. Er is weer sprake van een storing, waardoor bezoekers de nieuwe attractie niet kunnen gebruiken. Eerder kwam een groep bezoekers al een uur lang stil te staan in de sterattractie, die vooral spectaculair is dankzij de vrije val. Toen gaf een woordvoerder van het park aan dat het om een eenmalig probleem ging.

Gisteren stond de attractie echter weer stil. Het park heeft wel aangegeven goede hoop te hebben dat de storing in de loop van de dag opgelost is. Het lijkt erop dat monteurs achterhaald hebben waar het probleem in zit en zij zijn nu druk bezig met het oplossen ervan. Omdat het probleem gisteren - ondanks lang doorwerken - nog niet opgelost kon worden, werd besloten de poorten op maandag eerst gesloten te houden.

Het feit dat het wat langer duurt om de attractie weer op gang te krijgen zit 'm vooral in het gegeven dat het een nieuwe attractie is die vol technische snufjes en sensoren zit. Hierdoor hebben de monteurs nog niet direct een oplossing klaar voor elke foutmelding die wordt weergegeven.

Het is voor het park wel te hopen dat de attractie hierna wat soepeler blijft lopen, want sinds deze begin van de maand met veel bombarie geopend werd, is hij eigenlijk alleen maar negatief in het nieuws geweest. De wachttijden voor de attractie lopen ontzettend op, soms wel tot 2,5 uur, en het feit dat hij nu twee dagen dicht is, zorgt ook voor veel teleurgestelde reacties van bezoekers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021