Excite

Egypte en haar mysterieuze bezienswaardigheden

In Egypte heeft veel bezienswaardigheden die je kan bezoeken. Egypte is een land met vele gezichten. Je kan er dan ook verschillende soorten vakanties houden. Een zonvakantie, safarivakantie, duiken en... cultuur, heel veel cultuur. Piramiden, moskees, de Sfinx, de Rode Zee. Het is eigenlijk te veel om op te noemen. Wat mag je echt niet missen in Egypte?

Piramiden

De piramiden van Egypte behoren zeker tot de bezienswaardigheden. Deze moet je dan ook zeker gezien hebben. Al is het maar om deze bouwwerken met eigen ogen te zien. De piramiden van Gizeh trekken veel toeristen. Ze behoren tot de zeven wereldwonderen en nog steeds bestaat er een mysterie rondom de bouw van de piramiden.

De Sfinx

Voor de piramiden van Gizeh staat de Sfinx. Dit bouwwerk bewaakt het graf van de vroegere farao Chefren. De Sfinx heeft het gezicht van Chefren met het lichaam van een leeuw. Het staat voor kracht en intelligentie. Ook de Sfinx is vol van mysterie. Nog steeds is het niet bekend wanneer en waarom het is gemaakt.

Luxor, de oude stad

We zijn nog niet klaar met de bijzondere bouwwerken. In Egypte is ook Luxor. Vroeger de oude hoofdstad van Opper-Egypte, nu een historische paleizenstad langs de Nijl. Met de Tempel van Luxor, het Dal der Koningen en graven farao’s als Toetankhamon en Ramses II. Luxor bestaat uit drie delen: Karnak, Thebe en het centrum van Luxor. Naast de adembenemende bezienswaardigheden kan je ook ontspannen in de restaurantjes en cafés in Luxor.

Duiken

Duikers mogen de Rode Zee zeker niet missen. De beste duikplekken zijn bij plaatsen als Hurghada, Sharm el Sheikh en El Gouna. In veel van de duikplaatsen zijn ook duikscholen te vinden. Het water in Egypte is ideaal om in te duiken. De Rode Zee heeft een lichte stroming. Daardoor heb je altijd goed zicht onder water om de mooie koraalriffen te bewonderen. Niet elke plek is voor de beginduiker geschikt, maar het zal hoe dan ook een unieke ‘onder-water-ervaring’ zijn.

Mysterie in Egypte

Zowel boven- als ondergronds zijn in Egypte bezienswaardigheden te bewonderen. Eigenlijk heb je na elke vakantie nooit genoeg gezien van Egypte. Het is duidelijk dat veel moois in Egypte aan mysterie onderhevig is. Dit maakt het des te meer een land om van te genieten. Omdat je nooit uitgekeken raakt op de mysterie van Egypte en haar prachtige bezienswaardigheden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020