Excite

Egypte: de oudste vakantiebestemming ter wereld

Nergens ter wereld vind je zo’n groot aantal antieke monumenten als in Egypte. De oude Grieken en Romeinen gingen er al naar toe om met eigen ogen de vroegste wereldwonderen te bewonderen. Het land is dan ook waarschijnlijk een van de oudste vakantieoorden ter wereld. Vooral tijdens een reis langs de Nijl kom je oog in oog te staan met de belangrijkste hoogtepunten uit de Egyptische beschaving.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Egypte zijn de piramiden van Gizeh, de necropolis van Sakkara, de tempels van Abu Simbel, Luxor, Edfu, Dendera, Esna, Kom Ombo, Abydos, de graven in het dal der Koningen en het Egyptisch museum in Cairo met schatten uit het graf van Toetanchamon.

Een vakantie in Egypte heeft echter veel te bieden dan piramiden en tempels. Langs de Rode Zee en de Golf van Akaba liggen populaire badplaatsen als Dahab, Nuweiba, Taba, Hurghada en Sharm el-Sheikh. Je kunt hier tevens prachtig duiken. De Sinai-woestijn is een schitterend gebied om tochten per voet, kameel of jeep te maken.

Als je gaat reizen door Egypte kun je dan ook verschillende soorten reizen maken. Populair zijn vooral Nijlcruises. Verder kun je kiezen voor een zonvakantie, een cultuurreis, stedentrips, of woestijnsafari’s. Vrijwel alle grote reisorganisaties bieden reizen naar Egypte aan, gespecialiseerde reisorganisaties zijn onder meer Niletravel en Isropa.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Jerome Bon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020