Excite

Egypte: land van de piramides

De piramides van Egypte zijn bekend over de hele wereld. Je hebt er de drie piramides van Gizeh die samen met de Sphinx van Gizeh één van de zeven wereldwonderen vormen. De bekendste tempelcomplexen kun je vinden in de Vallei der Koningen in Luxor. Het bekendste graf dat hier is gevonden is dat van Toetanchamon. Ook de Tempel van Kom Ombo is een zeer bijzondere tempel, die is gewijd aan de Valkengod en de Krokodillengod.

Hoewel er weinig water te vinden is in Egypte, is het toch een populaire trekpleister. Mensen gaan graag naar de Dode Zee, die zou zout is dat je er in kunt drijven. Ook de Nijl is een bekende trekpleister, waar je prachtige zeiltochten over kunt maken. Andere mensen gaan voor de onderwaterwereld naar Egypte. Je kunt bij het strand duiken of snorkelen en allerlei aparte vissen bekijken. Er zijn veel bekende badplaatsen in Egypte, zoals Dahab, Hurghada en Marsa Alam.

In de toeristische gebieden maakt het niet zo veel uit wat voor een kleding je draagt. Ga je echter het binnenland in, dan getuigt het van respect om rekening te houden met je kledingkeuze. Bij vrouwen zijn strakke kleding, blote schouders benen en kuiten een taboe. Houd er tijdens het reizen mee dat je in een Islamitisch land bent en dat blote of strakke kleding provocerend overkomt. Vrouwen die zich zo kleden zullen snel lastig worden gevallen door de mannelijke bevolking.

Reizen in Egypte kan dus heel erg goed. Je kunt een rondreis maken of een cruise over de Nijl. Er is genoeg te doen, dus maak nu een reis naar het prachtige Egypte!

Afbeelding: Flickr account savingfutures

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020