Excite

Eiland van Wight

Het Eiland van Wight ligt voor de zuidkust in Engeland. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 380 vierkante kilometer en er wonen zo’n 133.000 mensen. Het is een eiland waar je goed naartoe kunt gaan om even heerlijk tot rust te komen. Je kunt er het hele jaar heen.

Het Eiland van Wight wordt door velen als verlengstuk gezien van Engeland. Het landschap en de kustlijn van het eiland zijn erg gevarieerd. In het noorden is het terrein laaggelegen en vind je een boslandschap. Ook is er weide en zijn er rivieren. In het zuiden daarentegen is het vooral open land en zijn er veel hoge rotsen. Er zijn twee paden die langs de kustlijn lopen. Je kunt hier goed wandelen en fietsen. Er zijn op het Eiland van Wight heeft ook een aantal historische gebouwen die uit de Victoriaanse tijdkomen. Deze zijn erg goed bewaard gebleven. Heel bekend is Osborne House, dat ontworpen was als zomerhuis voor Koningin Victoria en de Koninklijke familie.

Op het eiland is de kortste spoorwegverbinding die Engeland kent, namelijk 14 kilometer. Ook kun je gebruik maken van de ferry om naar Engeland zelf te gaan. Ieder jaar vindt op het Eiland van Wight ook het Isle Of Wight Festival plaats. Dit wordt ook wel het Engelse Woodstock genoemd.

afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020