Excite

Eindexamenkandidaten richting Lloret de Mar

Na jaren in de schoolbanken en weken blokken voor het eindexamen is het voor veel scholieren zover: hun middelbare school periode zit er op en kan worden afgesloten met een heerlijke vakantie aan de Spaanse kust. Met name Lloret de Mar, Blanes en Calella zijn favoriet.

Reisorganisaties als Beachmasters organiseren na de eindexamens verschillende eindexamentrips naar Lloret en de scholieren worden daar met open armen ontvangen: de lokale kroegen draaien overuren dankzij de scholieren. Veel van hen sparen voor de reis, voor anderen trekken de ouders de beurs.

De eerste Spring Break Lloret 2010, ook georganiseerd door Beachmasters, wordt bijgewoond door ongeveer duizend Nederlandse tieners. Dit type vakantie is overgewaaid vanuit Fort Lauderdale in de Verenigde Staten en wordt nu niet alleen in Spanje gevierd, maar ook in Miami Beach en Cancún in Mexico. Op al die locaties worden themafeesten gehouden die massa’s scholieren aantrekken.

De Nederlandse scholieren zijn vooral zo welkom, omdat ze veel meer geld hebben dan Spaanse scholieren én echt weten wat feesten is. Volgens hen hebben de Nederlanders helemaal geen rem meer op het moment dat de zon schijnt. De opzwepende muziek en de bars vol drank doen natuurlijk ook veel voor de stemming. En de komst van bekende dj’s, waaronder Barry Paf van Radio 538.

De tripjes worden de hele zomer nog georganiseerd, dus als je (nog) niet geslaagd bent, hoef je nog niet bang te zijn alles mis te lopen!

Afbeelding: Flickr account Sin amigos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021