Excite

Elk weekend Zwarte Zaterdag

Wie eind juli op vakantie gaat, zal het zwaar te verduren krijgen. Navigatiesysteemfabrikant TomTom waarschuwt namelijk dat het vanaf dat moment tot aan het einde van de vakantie elke dag ‘Zwarte Zaterdag’ op de weg zal zijn.

Dat baseert TomTom op gegevens van TomTom HD Traffic 2010. Het drukst wordt het op de wegen van en naar Zuid-Frankrijk. Vorig jaar was het daar op 7 augustus het drukst; er stond op die datum maar liefst 1.828 kilometer file. In de drie weekenden daarna was het al niet veel beter.

Daarmee was het in het hoogseizoen zes keer erger dan in voorgaande jaren, toen er gemiddeld tussen de 300 en de 500 kilometer file stond. Volgens TomTom was 2010 een voorbode voor dit jaar. Het bedrijf stelt dat er beter gesproken kan worden over ‘Zwarte Zaterdagen’, aangezien er voor 31 juli, 7 augustus, 14 augustus en 21 augustus topdrukte wordt voorspeld.

Wie graag een recordpoging doet door in de langste file te gaan staan, heeft de meeste kans op de Route du Soleil ten zuiden van Lyon. Tussen Air de Savasse en Chanas stond op 31 juli vorig jaar een file van 80,1 kilometer. Ook bij Perpignan was het op die dag druk, met een file van 52,3 kilometer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020