Excite

Enge beesten overspoelen Everglades

De Everglades zijn een prachtig moerasachtig natuurgebied in het zuiden van Florida. Al decennia lang zijn de Everglades een enorme trekpleister voor toeristen. Met kekke bootjes kan er op hoge snelheid over het moeras gevaren worden. Maar de laatste paar jaren zijn de Everglades steeds gevaarlijker aan het worden. Alligators zaten er al heel wat jaren, maar er leven nu ook gevaarlijke wezens die van oorsprong helemaal niet in de Verenigde Staten voorkomen. De tijgerpython en de nijlvaraan houden namelijk flink huis in de Everglades.

Zowel de tijgerpython als de nijlvaraan zijn terecht gekomen in de Everglades na te zijn uitgebroken uit dierenspeciaalzaken. Er zijn er in principe maar twee nodig van verschillend geslacht om in de loop der jaren een flinke kolonie te stichten. De tijgerpython blijkt inmiddels een veel voorkomende wurgslang te zijn. Een zo'n slang wurgde onlangs nog een peuter in het gebied. Jagers hebben daarom toestemming gekregen om op de gevaarlijke dieren te jagen, maar aangezien maar vijf procent van de naar schatting 150.000 slangen zich laat zien, wordt dat nog een lastig verhaal. Toch knap, een slang van zeven meter die zich zo goed kan verstoppen.

Een ander kwaadwillend wezen in de Everglades is de nijlvaraan. Deze hagedissensoort is ook gevaarlijk voor mensen. Ze zijn dol op eieren van alligators, dus het is goed vertoeven voor de nijlvaranen in de Everglades. De beesten kunnen 2,5 meter lang worden. Nog flink angstaanjagend ook dus. Drie grote kolonies van deze dieren, in Homestead, Cape Coral en Sanibel, zetten het toerisme nog meer onder druk. De Everglades worden dus minder aantrekkelijk voor de gemiddelde toerist, met al die gevaarlijke dieren. Maar thrillseekers zijn nog steeds van harte welkom!

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020