Excite

Ontdek de droomwereld van Eurodisney Parijs

Wanneer je aan een kind vraagt waar hij of zij het allerliefst naar toe gaat, zul je regelmatig “Eurodisney Parijs” als antwoord krijgen. Dit reusachtige attractiepark in de buitenwijken van Parijs is het grootste attractiepark in Europa en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers, jong en oud. Eurodisney Parijs kent twee attractieparken, het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park, een grote winkelstraat en wel zeven hotels.

Disneyland park

Op 12 april 1992 werd het eerste deel van Eurodisney Parijs geopend, Euro Disney. In 1994 werd de naam van het park veranderd naar de huidige naam, Disneyland Park. Disneyland Park bestaat uit vijf hoofdgebieden die allen rondom het kasteel van Doornroosje gelegen zijn: Main Street USA, Frontierland, Discoveryland, Adventureland en Fantasyland. Elk gebied heeft haar eigen attracties en thema. Zo staan in Fantasyland sprookjes en Disneyfiguren centraal en heeft Frontierland het wilde westen als thema.

Walt Disney Studio Parks

Op 16 maart 2002 werd het Walt Disney Studios Park geopend, het tweede park van Eurodisney Parijs. Het Walt Disney Studios Park ligt vlak naast het Disneyland Park en heeft de filmindustrie als centraal thema. In dit deel van het park bevinden zich eveneens verschillende attracties, welke allen geheel in filmstijl uitgevoerd zijn. Zo maak je in de Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith een reis door een heuse videoclip. Met de Crush’s Coaster, een overdekte draaiende achtbaan die gebaseerd is op de film Finding Nemo, maak je een reis door de onderwaterwereld in een karretje in de vorm van een schildpad.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021