Excite

Europeanen mogen zonder visum naar paradijseilanden

Toeristen uit de Europese Unie hoeven voortaan geen visum meer aan te vragen voor zes landen in de Caraïben en de Indische Oceaan. Het gaat om de landen Antigua en Barbuda, de Bahama's, Saint Kitts en Nevis, Mauritius, Barbados en de Seychellen. De inwoners van deze landen hoeven ook geen visum aan te vragen als ze naar landen van de Europese Unie gaan.

Het akkoord is onlangs getekend en geldt alleen voor reizen korter dan drie maanden. Het contract werd getekend door de vice-voorzitter van de Commissie Jacques Barrot en het Tsjechische voorzitterschap van de EU. Jacques Barrot hoopt dat hiermee het contact tussen de mensen te verbeteren. Jaarlijks reizen er zo’n 800.000 Europeanen naar de eilanden Antigua en Barbuda, de Bahama's, Saint Kitts en Nevis, Mauritius, Barbados en de Seychellen.

De Bahama's is vooral populair bij reizigers. Het land bestaat uit ruim zevenhonderd eilanden, waarvan er ongeveer dertig tot veertig zijn bewoond. De eilanden hebben allemaal prachtige witte stranden en zijn daardoor ideaal voor een rustgevende vakantie. Ook kun je er heel goed duiken en snorkelen. Het koraalrif bij het eiland Andros is het derde grootste ter wereld. Ook de andere landen zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Genieten staat er bovenaan.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020