Excite

Europees vliegverkeer komt weer van de grond

De as van de IJslandse vulkaan heeft bijna een aantal Europese luchtvaartmaatschappijen failliet gekregen. Natuurlijk is het overmacht en moesten veel reizigers de afgelopen dagen heel creatief zijn als er verre reizen gemaakt moesten worden. Inmiddels is de meeste as weer uit de lucht. Langzaam komt het vliegverkeer in Europa weer op gang. Dat is goed nieuws voor alle gestrande vakantiegangers, maar ook voor de mensen die de komende tijd nog weg gaan. Zakenreizen, profsporters en vakantie vierend Nederland kan het vliegtuig weer in!

Zo kondigde Ryanair aan vandaag weer de vluchten te hervatten. Vanaf 5:00 vanmorgen vliegt de budgetmaatschappij weer, behalve op vluchten tussen Groot-Brittannië en Ierland. Daar is het risico op as in de motoren nog te groot. Ryanair waarschuwt wel voor grote vertragingen. De maatschappij heeft een hoop achterstand en wil eerst de drukte wegwerken. Daardoor zullen de meeste vliegtuigen overvol zitten en veel reizigers pas later kunnen vertrekken dan ze gepland hadden. Dat is ook de reden dat er tussen Groot-Brittannië en Ierland niet gevlogen wordt. Die reizigers kunnen makkelijker met de boot reizen, zodat de vliegtuigen kunnen worden ingezet naar het Europese vasteland.

Ryanair is niet de enige die weer gaat vliegen. Ook Transavia is weer van de partij. De maatschappij heeft toegezegd extra vliegtuigen in te zetten de komende dagen, zodat alle drukte en vertraging kan worden weggewerkt. Er zijn namelijk zo'n 2400 gestrande passagiers in diverse vakantiegebieden, dus extra vluchten is een noodzaak. De meeste mensen moeten er rekening mee houden pas donderdagavond thuis te zijn. Vanaf dat moment zullen de vluchten ook weer volgens normaal schema verlopen.

Afbeelding: Flickr, MarinaAvila

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021