Excite

Eurostar ligt stil na ongeluk

Na het grote ongeluk waarbij twee passagierstreinen op elkaar botsten, ligt Eurostar stil. Ook Thalys heeft aangegeven haar treinen in de stations te houden, maar lijkt toch iets soepeler met deze maatregel om te gaan. Gisteren bleken er namelijk al wel treinen langs het rampgebied te rijden.

Bij Thalys is navraag gedaan naar deze mysterieuze treinen en het blijkt dat er toch een spoor is vrijgegeven waarop reizigers vervoerd worden die echt geen andere mogelijkheid hadden. Het gaat hier echter niet om geregelde diensten en die zullen voorlopig sowieso nog even uitblijven. Reizigers wordt dus aangeraden om vooral geen rekening te houden met rijdende treinen.

Eurostar biedt ook een alternatief aan, maar niet over het spoor; reizigers kunnen indien noodzakelijk met een pendelbus naar Rijsel en vervolgens vandaar door naar Londen. De Eurostar treinen tussen Londen en Parijs rijden wel gewoon.

Op dit moment is het onderzoek naar de treinramp nog gaande. De Belgische Justitie wil in ieder geval de machinist ondervragen van de trein die de ramp veroorzaakte. Vermoed wordt dat die een rood sein genegeerd heeft. De machinist overleefde de ramp, omdat hij voor de knal uit de cabine zou zijn gesprongen.

De ramp maakte achttien dodelijke slachtoffers en zorgde voor veel gewonden. En dat terwijl de overheid eigenlijk al negen jaar geleden een nieuw veiligheidssysteem beloofd had, waardoor dit soort ongelukken helemaal niet meer voor zouden kunnen komen, zelfs niet als de machinist een rood sein zou negeren.

Afbeelding: Flickr account slideshow bob

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019