Excite

Even uitrusten in Egypte

Onder andere Taba (Taba Heights) wordt benoemd als oase van rust, samen met Makadi Bay. Je kunt in veel Egyptische plaatsen uitgebreid uitrusten. Natuurlijk doe je dit vanuit een geschikt hotel. Egypte heeft dan ook een groot aanbod in luxe en middenklassehotels. Je kunt er zelfs je tent opzetten op de camping of tot rust komen in een bungalowpark.

In Egypte kun je je vakantie ook doorbrengen in een appartement of aparthotel. Het voordeel is dat je beschikt over je eigen kookvoorzieningen. Hierdoor bespaar je op etentjes buiten de deur, aangezien je zelf kunt koken met ingrediënten van de plaatselijke supermarkt. Vraag de bevolking eens om tips of neem Egyptische recepten mee. In aparthotels heb je behalve de vrijheid van een appartement ook de luxe van hotelvoorzieningen.

Wil je echt luxe slapen, dan kun je terecht in de vier- en vijfsterrenhotels die Egypte rijk is. Ook luxe zijn de cruiseschepen die regelmatig vertrekken. Vaar over de beroemde Nijl en kies zelf de duur van je cruisevakantie. Tijdens je cruise doe je verschillende Egyptische steden aan en kun je deze (eventueel onder begeleiding) uitgebreid verkennen.

Ongeacht het aantal sterren is ook belangrijk hoe een accommodatie wordt beoordeeld. Op diverse websites kun je beoordelingen lezen over hotels en hostels in Egypte. Een hoog beoordeeld vijfsterrenhotel is bijvoorbeeld Mena House Oberoi in Caïro. Met een 9,5 staat Bed en Breakfast Mama Yous (Caïro) ook zeer hoog op de lijst. Kijk zelf eens rond en boek straks jouw accommodatie in Egypte.

Afbeelding: Flickr, Charlie Philips

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021