Excite

Excite team tips: weekendje weg met Kerst 2013

Ben je op zoek naar een goede bestemming voor een weekendje weg met Kerst 2013? Het Excite team geeft je de leukste suggesties voor een getaway met de feestdagen, of een vakantie later dit jaar.

Grenada

Grenada is het bewijs dat Spanje meer te bieden heeft dan zon, zee en strand. Deze prachtige stad in het zuiden van Spanje zit vol historische pracht en praal. Het prachtige islamitische kasteel ‘La Alhambra’ is één van de best bezochte monumenten van het land, met mooie fonteinen en tuinen. Niet ver van de Alhambra ligt Albayzin. Dit oude centrum is een doolhof van kleine straatjes waar de islamitische erfenis van de streek nog goed te herkennen is. Houd je van skiën? Op slechts 40 kilometer afstand ligt Sierra Nevada. Het grootste skigebied in Spanje.

Sarajevo

Sarajevo is een unieke stad. Niet voor niets draagt de charismatische stad de bijnaam ‘het Jeruzalem van de Balkan’. Het historische centrum zit vol kleurrijke bazars, cafés, moskeeën, kerken en synagogen. Sarajevo is jonger, hipper en levendiger dan de buurlanden uit voormalig Joegoslavië. De mensen zijn warm en open. En hoewel de sporen van de oorlog nog steeds te zien zijn in het landschap, is de stad meer dan ooit op de toekomst gericht.

Lapland

Sneeuw, rendieren en in een echte iglo slapen: Kerst in Lapland is zowel romantisch als avontuurlijk! Ondanks korte dagen kun je veel activiteiten ondernemen, zoals tochten met de hondenslee of ijsvissen. Als je geluk hebt kun je het prachtige noorderlicht aanschouwen.

IJssculpturen festival Londen

Ga je naar Londen in het nieuwe jaar en wil je een keer wat bijzonders doen? Dan kun je het ijssculpturen festival bezoeken. Van 10 tot 12 januari vind je prachtige ijssculpturen van beeldhouwers over de hele wereld. Terwijl de kunstenaars elkaar proberen af te troeven met de mooie ijsbeelden, kun je ondertussen een masterclass volgen om je eigen meesterwerk van ijs te creëren. Het evenement is gratis toegankelijk op de Canary Wharf. Op dezelfde plaats vind je ook een wintermarkt, waar je een heerlijke kop warme chocolademelk kunt drinken.

Keulen

Lekker dicht bij huis, maar toch even weg. Met alle kerstmarkten net over de grens is er niets leuker dan een lang weekend naar Keulen. Een van de meest bruisende en vermakelijke steden in Duitsland. Het oude centrum van Keulen heeft een prachtige kerstmarkt met meer dan 160 kraampjes. Je kunt er traditionele cadeautjes kopen, typische Duitse worstjes en natuurlijk glühwein. Als je toch in Keulen bent, bezoek dan de prachtige gotische kathedraal en geniet van het uitzicht over de stad. Uitrusten van alle traptreden doe je in het Brauhaus Früh am Dom, met heerlijk eten in typische Beierse stijl.

Galicië

Galicië is een regio in Spanje die bekend staat als het land van de heksen. Het gebied is er één van contrasten, met zee, rivieren, bergen en eindeloze stranden. In Santiago de Compostella kun je de kathedraal bezoeken en misschien zelfs een hapje eten. Probeer vooral de unieke vis- en zeediergerechten. In Galicië drink je het traditionele Albariño, een lokale koffielikeur, of de beroemde queimada, een alcoholische versnapering met diepe wortels in de geschiedenis van Galicië.

Kopenhagen

Kopenhagen is beroemd geworden door het fantastische eten van de ‘Nordic cuisine’, maar de stad heeft veel meer te bieden. Zo is er een grote artistieke beweging die ervoor heeft gezorgd dat Kopenhagen een shop-hoofdstad is geworden op gebied van mode en design. Kopenhagen heeft ook een rijke geschiedenis. Op een zonnige dag kun je net als de Denen op een fiets van de oude binnenstad genieten. Of fiets langs de haven, of hippiestad Christiania. De perfecte locatie voor een weekendje weg met Kerst 2013.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020