Excite

Expo trekt al 14 miljoen bezoekers

De Wereldtentoonstelling in Shanghai heeft al ruim 14 miljoen bezoekers getrokken. De tentoonstelling werd op 1 mei geopend en trekt al wekenlang veel bezoekers. Hoewel dit een aanzienlijk aantal is, strookt het nog niet helemaal met de planning van de organisatie.

Die verwacht namelijk dat er in totaal ongeveer 70 miljoen mensen naar de beurs komen. Die loopt nog tot 31 oktober, wat wil zeggen dat er per dag gemiddeld 480.000 mensen moesten komen. Tot nu toe is dat nog maar op een aantal dagen gelukt, waaronder de allerdrukste dag tot nu toe, 5 juni. Toen wisten 524.900 mensen de weg naar Shanghai te vinden. Met name de eerste dagen van de Expo waren erg rustig: toen kwamen er steeds maar 90.000 tot 240.000 mensen en dat lag erg ver onder de verwachtingen.

De organisatie verwacht dat de drukte met name na juni weer op gang zal komen. Dan hebben studenten en scholieren vakantie en zij hebben dan volop de mogelijkheid om de Expo te bezoeken.

Nederland staat op de World Expo met Happy Street, een complete straat met paviljoens. Dit paviljoen trekt veel mensen, met name omdat het de perfecte locatie biedt voor het maken van foto’s van andere paviljoens. Ook de bak met tulpen kan op veel belangstelling rekenen. Het Nederlandse paviljoen valt op en overal waar je kijkt, zie je unieke vormen en bijzondere dingen.

Afbeelding: Flickr account Paul Brandào

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020