Excite

Extra controle in de taxfreeshops van Schiphol

Misschien toch nog wat vroeger naar de luchthaven komen als je van plan bent je slag te slaan in de taxfreeshops op Schiphol. De luchthaven en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding hebben in een gezamenlijk persbericht laten weten dat er aanvullende veiligheidsmaatregelen komen in de taxfreeshops in de niet-Schengen lounges. De extra maatregelen zijn het gevolg van de vrij onthullende reportage van Undercover Nederland die zondag 7 maart te zien was op SBS6.

De reportage
Alberto Stegeman heeft in zijn Undercover Nederland een pijnpunt blootgelegd van de veiligheid op luchthaven van Schiphol. Bij vluchten naar niet-Schengenlanden (VS of Groot-Brittannië) kunnen passagiers belastingvrij kopen, alvorens de bagage in te checken. Men kan dit belastingvrij gedeelte ook verlaten met aankopen. In de reportage zagen we hoe een anonieme reporter een fles sterke drank koopt in een taxfreeshop, laat verpakken en het belastingvrije gedeelte mits een pascontrole kon verlaten. Buiten de luchthavenmuren werd de inhoud vervangen door een andere vloeistof. De reporters trokken vervolgens weer naar de luchthaven, maar deze keer met de nepfles. Ze lieten deze fles opnieuw afrekenen en verpakken en raakten met de nepfles tot in Engeland en zelfs Washington. Volgens de luchthaven zou de reportage mensen met kwade bedoelingen wel eens op gedachten kunnen brengen. Schiphol kon dus niet bij de pakken blijven zitten.

De gevolgen
Wat betekent dit voor de taxfree shoppers onder ons? Gewoon een beetje meer tijd voorzien als je van plan bent je slag te slaan in de belastingvrije zone. In de See Buy Fly winkels worden vanaf nu al de aangekochte vloeistoffen gecontroleerd door extra personeel. En in de winkels waar tot voor kort beperkte hoeveelheden werden verkocht, wordt de verkoop van vloeistoffen gestaakt. De taxfree shopper hoeft dus al bij al weinig in te boeten qua comfort. Gewoon een beetje meer tijd uitrekken en de deugddoende vakantie kan beginnen.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018