Excite

Facebook en Twitter op vakantie?

Door op vakantie te gaan kun je even helemaal ontsnappen aan het dagelijks leven en de sleur die daar bij hoort. Maar steeds meer mensen blijken daar helemaal geen behoefte aan te hebben. Sociale netwerken als Facebook gaan gewoon lekker mee op vakantie.

World Ticket Center peilde dit onder 500 vakantiegangers. Van hen gaf meer dan 42 procent aan minstens één keer op een site als Facebook of Twitter te kijken tijdens de vakantie. Ze plaatsen dan vooral foto’s, schrijven een statusupdate of zelfs een kleine blogje over de vakantie-ervaringen.

De andere 58 procent vindt het echter irritant dat je tegenwoordig overal maar kan inloggen. Zij vinden de vakantie namelijk wél een goed moment om zich even helemaal af te sluiten van het leven thuis. Een op vijf vakantiegangers denkt zelfs dat door het veelvuldig gebruik van sociale media ruzie kan ontstaan.

Er is overigens ook een hele praktische reden om niet teveel te Facebooken of te Twitteren. "Wij adviseren onze leden om leuke vakantiemomenten pas online te delen als ze terug thuis zijn. Dit voorkomt niet alleen dat de reispartner geërgerd raakt, maar verkleint tevens de kans op woninginbraken," aldus Philippe Knijff, directeur van World Ticket Center tegen De Standaard.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020