Excite

Fantastisch China

China is een prachtige Oost-Aziatische bestemming. Verrassend genoeg kun je het ook zien als een strandbestemming, aangezien de kustlijn van meer dan zes kilometer onder andere grenst aan de Gele Zee, de Oost-Chinese Zee en de Zuid-Chinese Zee. China is daarbij een land met prachtige, diverse natuur en indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de wereldberoemde Chinese Muur.

China is ook een land van markten. Er worden er zoveel gehouden in het hele land, dat een lijst opnoemen onmogelijk is. Zo kun je naar antiekmarkten, kledingmarkten, markten met levensmiddelen... en alle markten hebben met elkaar gemeen dat je bij elk kraampje gemakkelijk tot de helft goedkoper aan je spullen kunt komen door af te dingen.

In China kun je verder de mooiste natuurparken bezichtigen. Om er eentje uit te lichten: Changbai Shan. Dit is het grootste nationale park van China, gelegen in de provincie Jilin. Het park werd gesticht in 1961, en is daarmee relatief nieuw. In Changbai Shan vindt je zeldzame, ongerepte berggebieden en beschermde dieren zoals herten, tijgers en kraanvogels. Een andere tip, zeker voor pandaliefhebbers, is nationaal park Wolong Great Panda, in Sichuan.

Natuurlijk wil je tijdens je bezoek aan China niet de (letterlijk!) grootste attractie missen: de Chinese Muur. Je vindt dit bijzondere bouwwerk in het noorden van China, waar het maar liefst 2500 kilometer door bergen, woestijnen, rivieren en valleien loopt. Hem helemaal bekijken doe je niet zomaar even, maar je kunt in elk geval een deel zien tijdens je bezoek.

Afbeelding: Flickr, exfordy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020