Excite

Fascinerend Frankrijk

Het is het op één na grootste land in West-Europa en wint nog steeds aan populariteit. Frankrijk is een geliefde vakantiebestemming en een land met indrukwekkende natuur, een prachtige kustlijn en een divers landschap. In het zuiden en oosten van het land vind je de gebergten, die een kwart van de totaaloppervlakte van Frankrijk innemen. Je kunt hier de mooiste bergsporten beoefenen en genieten van de beste uitzichten.

Frankrijk is ook rijk aan mooie rivieren, waarbij de Loire, Dordogne, Tarn, Ardèche en de Hérault zijn ontsprongen uit het vulkanische gebied rondom Puy de Dôme. Puy de Dôme is de hoogste berg van de vulkaanketen Monts Dômes, bestaande uit dode vulkanen die zich uitstrekken van noord naar zuid. Heetwaterbronnen vind je in de Auvergne, waarbij Chaudes Aiges het record houdt van warmste van Europa.

Vanwege de rijke historie van Frankrijk vind je door het land verspreid de mooiste bezienswaardigheden. Andere attracties van het land zijn de diverse grotten waar je een bezoek aan kunt brengen. Verder kent het land verschillende grote pretparken, waarvan de bekendste vlak bij Parijs te vinden zijn: Disneyland en Parc Astérix.

Behalve divers, sfeervol en avontuurlijk is Frankrijk simpelweg mooi. De taal spreekt tot de verbeelding, het eten is er goed en de natuur indrukwekkend. Frankrijk staat met recht in de lijst van favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders. Kijk ook eens naar de artikelen over Frankrijk als vakantieland en kijk hoe ook jij dit prachtige land kunt gaan ontdekken.

Afbeelding: Flickr, David Giral

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021