Excite

Met de ferry naar de Azoren

Als je graag op vakantie eens echt tropisch gevoel wilt krijgen, maar je bang bent voor het vliegtuig, dan is er een oplossing. Die oplossing heeft niets te maken met een subtropisch zwemparadijs bezoeken, maar alles met een tocht met de ferry naar de Azoren! De Azoren vormen samen een archipel, gelegen in de Atlantische Oceaan, op ongeveer 2000 kilometer van Amerika. Negen van de eilanden van de Azoren zijn bewoond en officieel horen ze allemaal bij Portugal. Omdat ze - zoals vanzelfsprekend is voor eilanden - in het water liggen, kun je er vliegend heen, maar ook met de ferry.

Met de ferry naar de Azoren heeft een aantal voordelen. Als je niet van vliegen houdt, dan zit je natuurlijk sowieso goed op de ferry. De ferry is vaak echter ook veel goedkoper dan het vliegtuig. Je kunt zelf naar een vertrekpunt rijden of hierheen reizen met bijvoorbeeld de trein. Vervolgens pak je de ferry en binnen de kortste keren land je op één van deze prachtige eilanden. Hier kun je genieten van de vriendelijke ontvangst van de bewoners, maar ook bijvoorbeeld van wijndruiven, bananen, zalige thee en lekkere ananas. Ook walvissen zwemmen volop rond langs deze archipel en zijn inmiddels een echte toeristische trekpleister geworden.

Als je met de ferry naar de Azoren wilt, moet je wel van tevoren je reis regelen. Niet alle boten varen op de Azoren en het kan soms best lastig zijn om een plekje te reserveren. Je kunt dus maar beter voor vertrek zeker zijn van je plaats!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020