Excite

Met de ferry van Duinkerken naar Dover

In ongeveer twee uur reis je met de ferry van Duinkerken naar Dover. Deze overtocht wordt verzorgd door Norfolkline, de enige veerbootmaatschappij die van en naar Duinkerken vaart.

Duinkerken ligt in het noordwesten van Frankrijk en is de eerste veerboothaven na het passeren van de Belgische grens. Deze Franse haven ligt gunstig ten opzichte van de hoofdsteden Brussel, Londen en Parijs en is gemakkelijk te bereiken vanuit de Lage Landen (bijvoorbeeld via de directe verbinding met de A16). Maar ook vanuit Duitsland en Zwitserland is de plaats goed te bereiken; bovendien is de reistijd meestal een stuk korter dan wanneer je naar Calais zou willen reizen.

Norfolkline vaart maximaal twaalf keer op een dag vanuit Duinkerken naar Dover. De eerste boot vertrekt om twee 's nachts en de laatste verlaat iets voor middernacht de Franse haven. Op deze overtocht worden evenwel geen voetpassagiers geaccepteerd, alleen passagiers die in Engeland verder reizen met hun auto of per touringcar mogen in Duinkerken inchecken.

De prijzen voor deze overtocht beginnen bij 26 euro. De prijs voor deze tocht wordt bepaald door onder meer de vertrektijd, het aantal reisgenoten en de lengte van de eigen auto. Zo brengt een aanhangwagen bijvoorbeeld extra kosten met zich mee. Omdat Norfolkline de enige aanbieder van deze reis is, kun je het best via hun site plekken op de ferry naar Dover boeken (en tevens voor de eventuele terugreis).

Dover heeft uitstekende moderne vervoersverbindingen en is efficiënt verbonden met het wegennetwerk in Engeland. Vanuit de haven is de uiteindelijke plek van bestemming dus goed te bereiken. Mocht Dover echter de plek van bestemming zijn, dan kan de auto voor zowel lange als korte tijd gestald worden in een van de parkeergarages bij de haven (tegen betaling).

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021