Excite

Ga met de ferry naar Finland

Met de ferry naar Finland is een echt avontuur. Finland is sowieso al een boeiend land om te bezoeken, mede dankzij de vele meren, prachtige natuur en bijzondere steden. Om een mooie reis te maken richting Finland kun je de veerboot pakken.

Helaas vertrekt er geen ferry naar Finland vanuit Nederland. Dit maakt het wat lastiger om de veerboot te pakken en mensen zijn al sneller geneigd om dan maar met het vliegtuig of de auto naar Finland te gaan. Toch is dit best zonde. Je kunt namelijk ook vanaf Duitsland naar Finland gaan. Je kunt twee keer per dag mee met de ferry vanuit Travemunde en een overtocht duurt dan ongeveer 72 uur. Je hebt aan boord de mogelijkheid om te slapen en eten. Ook zal er voor entertainment worden gezorgd.

Er gaan ook ferry's vanuit andere landen naar Finland. Denk aan Zweden en Estland. Het is een leuke onderneming om een bezoek aan Finland te combineren met Zweden of Estland. De ferry's vanuit deze landen zijn tevens een stuk minder lang. Je kunt er zelfs een mooie rondreis van maken, waarbij je onderweg gebruik maakt van een ferry. Een ideale manier om Scandinavië eens goed te leren kennen.

Er zijn verschillende organisaties die naar Finland varen. Het is aan te raden ruim op tijd je ticket te boeken. Vol is namelijk echt vol en het is zonde om niet mee te mogen op de dag dat je wilt varen. Soms gelden er leuke aanbiedingen voor de ferry's waarmee je flink geld kunt besparen.

 (photo © ezioman)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020