Excite

Pak de ferry vanuit IJmuiden

Vertrek met de ferry vanuit IJmuiden. IJmuiden is namelijk een echte vertrekhaven voor verschillende locaties. Er zijn ook diverse maatschappijen die vanaf de haven in IJmuiden varen, zoals DFDS Seaways. Dit is de bekendste ferry die in IJmuiden vertrekt. Je kunt varen naar plaatsen als Newcastle en Edinburgh.

DFDS Seaways heeft geregeld leuke aanbiedingen. Voor een scherpe prijs kun je bijvoorbeeld naar Newcastle. Deze aanbiedingen kun je op allerlei sites vinden, waaronder die van vakantieveilingen. Het is een hele leuke en unieke manier van reizen. Je stapt in de boot, bekijkt een stad en gaat weer terug met de ferry. Aan boord slaap je in één van de hutten en natuurlijk is er ook genoeg entertainment aan boord.

Je kunt een overtocht kopen inclusief te eten, maar ook exclusief. Je betaalt dan aan boord wanneer je iets eet. Doorgaans is het wel duurder om aan boord iets te eten dan wanneer je hier vooraf al voor betaalt. Er is ook live-muziek aanwezig aan boord en het is dan ook niet gek dat de ferry's ook vaak minicruise worden genoemd.

Wanneer je een aanbieding koopt, bijvoorbeeld via vakantieveilingen, voor een ferry vanuit IJmuiden, lees dan goed de kleine letters. Welke kosten zitten inbegrepen en wat moet je extra betalen? Vaak krijg je nog te maken met extra kosten en dit kan behoorlijk oplopen. Je zou niet de eerste zijn die dit niet wist.

Wel is een ferry-overtocht van IJmuiden naar Newcastle of Edinburgh zeker aan te raden. Kijk goed naar de prijzen en waar je deze overtocht boekt. Veel plezier met je ferrytocht!

 (photo © Ierland Plein)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020