Excite

Neem de ferry naar IJsland

Ferry IJsland - maar liefst 48 uur duurt de overtocht vanaf Hanstholm in Noord-West Denemarken. De Smyril Line vaart vanaf Hanstholm in Noordwest-Denemarken naar Seydisfjördur in IJsland. Sydisfjördur is overigens ook dé aanvoerhaven in IJsland voor veerboten. Op dinsdag vertrekt de boot vanaf Hanstholm en op donderdag kun je de reis terug ondernemen.

Op diverse websites kun je deze ferry naar IJsland boeken. Een andere startbestemming naar Seydisfjördur is vanaf Esjbjerg, ook in Denemarken. Je kunt dus rondkijken vanaf welk startpunt je het goedkoopst of het best naar IJsland kunt varen met de ferry. Enkele websites waarop je ferry's naar IJsland kunt boeken zijn overtocht.nl, ferrya.nl en bootovertochten.com.

Na de overtocht naar IJsland kom je in het dunstbevolkte land van Europa waar je prachtig natuurschoon aantreft. Zo is er Geysir, een gebied met een enorme hoeveelheid geisers. Bezoek in IJsland eens de Strokkur; een geiser die elke drie minuten tot wel twintig meter hoogte spuit.

Behalve natuurlijke geisers vind je in IJsland ook warmwaterbronnen, gletsjers en actieve vulkanen. Wat dacht je bovendien van lavawoestijnen en indrukwekkende gebergten? Elke natuur- en rustliefhebber kan in IJsland zijn hart ophalen. Daarbij kun je in hoofdstad Reykjavik ook uitgebreid rondlopen en eventueel nog inkopen doen.

Boek je je ferry naar IJsland, houd er dan wel rekening mee dat er zoals gezegd alleen veerboten vertrekken vanaf Denemarken. Je moet dus ook kijken naar een vlucht, trein- of busreis naar deze bestemming. Eventueel kun je er ook per auto komen. Houd in je prijsberekening voor de overtocht naar IJsland daarom ook rekening met het vervoer naar Hanstholm of Esjbjerg.

Tot slot is een leuk detail aan de ferrytocht van Denemarken naar IJsland dat je onderweg de Faröereilanden kunt bewonderen.

 (photo © WorldIslandInfo.com)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020