Excite

Ferry van Nederland naar Noorwegen

Ferry's Nederland-Noorwegen zijn ideaal voor je vakantie. Overtochten kun je maken met verschillende ferrydiensten, zoals de Stenaline, de ColorLine, de Fjordline, DFDS en Masterferries. Dat zijn dus al flink wat veerdiensten om uit te kiezen. Hoe weet je welke ferry voor jouw reis naar Noorwegen het meest geschikt is?

Het eerste aspect dat meespeelt in de keuze voor de veerdienst is de eindbestemming. De verschillende ferry's varen aan op verschillende bestemmingen in Noorwegen. Ook je vertrekpunt is van belang. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Duitsland met een vrij luxe ferry van Kiel naar Oslo varen met ColorLine. Ook je auto kan hier mee aan bord.

Wil je onderweg van Nederland naar Noorwegen ook nog een beetje om je heen kunnen kijken? Er zijn maar liefst vier routes die officieel de National Tourist Route zijn genoemd. Deze overtochten naar Noorwegen zijn ideaal voor als je wat meer de tijd wil nemen voor je reis. Onderweg zie je meer van de omgeving en heb je al op de ferry het gevoel dat je vakantie is begonnen.

Het is verder ook van belang om te kijken naar de afvaart- en aankomsttijden van de diverse ferrydiensten. Als je het geen probleem vindt om 's nachts te reizen, kan je dit soms geld besparen. Wil je liever overdag reizen, dan kun je zoeken naar andere vertrektijden van de ferry.

Vanuit Nederland kunnen de kosten voor een ferrytocht naar Noorwegen iets hoger liggen dan vanuit andere landen. Gelukkig is de reis wel altijd de moeite waard. Probeer goed rond te kijken naar aanbiedingen voor je boekt. Vanuit IJmuiden vertrekken ferry's naar Newcastle (GB), om daarna door te gaan naar het Noorse Bergen of Kristiansand. Je kunt eventueel kijken naar een tussenstop zodat je ook in Newcastle een dagje rond kunt kijken. De volgende dag kun je dan door naar Noorwegen.

&(photo © ashfay)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020