Excite

Festivals in de zomer van 2014

Iedere zomer kun je in Nederland je hart ophalen bij een van de vele festivals die ons kleine landje rijk is. Niet alleen zijn er veel gratis en betaalde dagfestivals, maar Nederland kent ook veel meerdaagse festivals. Soms moet je zelf een overnachtingsplek regelen, maar in de meeste gevallen kun je kamperen op een nabijgelegen festivalcamping. Wij hebben de leukste festivals voor de zomer van 2014 op een rijtje gezet.

Lowlands

Van alle festivals in de zomer van 2014, is Lowlands één van de bekendste. Het driedaagse festival in de polder staat bekend om het gevarieerde programma. Met een goed gemiddelde van bekende en minder bekende bands komen muziekliefhebbers jaar na jaar aan hun trekken. Het programma van Lowlands biedt verder onder meer theater, film en debat. Zo is er voor ieder wat wils.

Pinkpop

Op Pinkpop staan steeds vaker grote namen, waardoor ieder jaar een breed gevarieerd publiek naar Limburg trekt. Pinkpop heeft minder podia dan bijvoorbeeld Lowlands, waardoor je op een dag Pinkpop vaker op één plek zult blijven hangen. Van de festivals in de zomer van 2014 weet Pinkpop grote namen te trekken, zoals de Rolling Stones. Ook dagjesmensen kunnen terecht bij het festival in Limburg: voor iedere dag zijn dagkaarten beschikbaar.

Best Kept Secret

Best Kept Secret vond voor het eerst plaats in 2013 als antwoord op de organisatie van Lowlands. Best Kept Secret is het festival wat het meest de focus legt op muziek. Daarnaast is goed eten ook één van de speerpunten van het festival in Hilvarenbeek. Met een festivalcamping en bungalows kunnen zowel bezoekers die van basic houden, als de luxepaarden het feestje meevieren.

Down the Rabit Hole

Down the Rabbit Hole is de nieuwste van de festivals in de zomer van 2014. Dit nieuwe, kleinschalige festival is het kleine broertje van Lowlands, maar dan eerder in het seizoen. Zo heb je net een andere line-up dan je gewend bent van Lowlands. Ook komen er veel minder bezoekers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019