Excite

Een keer wat anders? Lees meer over Fez en boek meteen een vlucht!

Nederlanders gaan meestal op vakantie naar Zuid-Europese landen als Griekenland en Spanje. Maar wanneer je behoefte hebt aan een minder conventionele vakantiebestemming dan is Marokko zeker een interessante optie. Denk bijvoorbeeld eens aan de 'koningsstad' Fez en boek een goedkope vlucht vanuit Nederland.

Fez: stad in het noorden van Marokko

Fez is de op drie naar grootste stad van Marokko een heeft ongeveer een miljoen inwoners. Samen met Marrakesh, Meknes en Rabat is deze metropool een van de vier koningssteden: er is dan ook veel pracht en praal te zien in Fez. Het oude centrum van deze Noord-Marokkaanse stad staat bovendien vermeld op de Werelderfgoedlijst. Op culinair gebied heeft Fez eveneens veel te bieden: bezoek bijvoorbeeld eens een authentieke bazaar en proef van de lokale gerechten en dranken.

Vluchten naar Fez

Vlakbij deze Marokkaanse stad is het vliegveld Fes-Saiss Airport te vinden. Deze luchthaven wordt vooral gebruikt door de prijsvechter Ryanair. Het is dan ook mogelijk om vanuit diverse Europese steden rechtstreeks naar Fez te vliegen.

Helaas vliegt Ryanair niet vanuit Nederland rechtstreeks naar deze koningsstad. Maar omdat deze maatschappij dikwijls een actietarief hanteert, is een vlucht vanuit Brussel of Düsseldorf wellicht toch een interessante optie. Een directe vlucht duurt in beide gevallen ruim drie uur. Voor meer informatie kun je het best even kijken op de site van Ryanair.

Momenteel kun je vanuit Nederland niet rechtstreeks naar Fez vliegen. Een vlucht met een tussenstop is daarom een optie. Je vliegt dan bijvoorbeeld eerst naar Parijs en van daaruit direct naar de uiteindelijke bestemming in Marokko. Een vlucht vanuit Nederland vind je gemakkelijk op skyscanner.nl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020