Excite

Fietsen door het Gooi: eens wat anders!

Natuurlijk kun je het Gooi prima verkennen vanuit een grote, luxe wagen. Maar als je een beetje gezond wilt doen en ook nog eens volop wilt genieten van al het (natuur)schoon dat je hier tegenkomt, dan is ook een fietstocht zeker aan te raden. Neem bijvoorbeeld de Gooise Natuur-route.

De Gooise Natuur-route is in totaal 42 kilometer lang en geeft een prachtig beeld van het groene gebied dat precies op de overgang van Noord-Holland naar Utrecht ligt. Rond deze tijd van het jaar kun je op de fiets genieten van prachtige herfstbladeren, mooie paddenstoelen en zelfs een enkele ree.

Tijdens het fietsen van de Gooise Natuur-route kom je langs verschillende dorpjes, denk bijvoorbeeld aan Bussum, Laren, Blaricum en Naarden. Vroeger waren dit gewone boerendorpjes, maar in de loop der jaren zijn deze dorpen uitgegroeid tot de villadorpen die vandaag de dag zo kenmerkend zijn voor het Gooi.

Onderweg is hier natuurlijk – naast het natuurschoon en de prachtige huizen – van alles te zien. Stop bijvoorbeeld eens bij op de Tafelbergheide en zoek de hoogste top van de Tafelberg (36 meter) op. In Huizen, aan het Gooimeer, breng je een bezoekje aan het Museum Het Schoutenhuis.

Van al dat fietsen zul je ongetwijfeld flink honger krijgen. Stop daarom onderweg in Blaricum of Laren voor een lekker hapje. Hier kun je niet alleen genieten van een goede maaltijd, maar tref je bovendien rond deze tijd van het jaar al de kerstverlichting boven je tafeltje aan!

Afbeelding: Flickr account law_keven

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020