Excite

Fietsen huren in Dublin

Op vakantie naar het buitenland is leuk, maar in veel gevallen merk je al snel dat je mobiel een beetje beperkt bent. Korte ritjes met de auto is niet altijd ideaal en om nu overal maar heen te lopen is ook geen pretje. Een fiets zou dan een mooie tussenweg zijn en daarom kun je die nu in Dublin gewoon gemakkelijk huren!

Het huren gaat heel makkelijk: na het invoeren van je creditcard – of contant geld, afhankelijk van het verhuurstation – voer je een aantal keuzes in op een scherm en voilà, je krijgt een kaartje waarmee je de fiets mee kunt nemen. Duur is het niet: voor een paar euro kun je de fiets een paar dagen meenemen. Als je hem maar een half uurtje nodig hebt, is dit zelfs gratis.

Het project in Dublin is een enorm succes: toen het initiatief gisteren van start ging, huurden meer dan 1000 toeristen en inwoners van Dublin een fiets. Het was dus dringen, aangezien er ‘maar’ 450 fietsen beschikbaar waren gesteld. De stadsraad hoopt dat een fiets straks zo’n negen keer per dag gebruikt kan worden.

Op dit moment hebben zich al 2000 mensen ingeschreven voor deelname en verwacht wordt dat dit tegen het einde van de week al 9000 mensen zullen zijn. Die 4000 fietstochten per dag zouden dus zeker gehaald moeten kunnen worden. Blijft het project zo succesvol als nu, dan kan het aantal fietsen mogelijk verder worden uitgebreid en worden er wellicht ook verhuurpunten geplaatst in de voorsteden van Dublin.

Afbeelding: Flickr account moriza

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021