Excite

Fietsen op Corsica

De Tour de France startte in Corsica dit jaar. Door de prachtige beelden van de Franse televisie weten we meteen weer dat Corsica de perfecte locatie is voor een actieve zomervakantie. Fietsen op Corsica is de beste manier om het landschap in volle glorie mee te maken. Het heerlijke Mediterraanse klimaat, de geur van de bloeiende maquis en de lichamelijke uitdaging van fietsen op het robuuste eiland maken Corsica ideaal voor een actieve fietsvakantie.

Westkust van Corsica

Corsica bestaat uit twee delen: Haute Corse en Corse-du-Sud, maar voor fietsers onderscheiden we liever oost en west. In het midden van Corsica ligt een bergkam, met aan de oostzijde een snelweg. Daar rijden auto’s vaak te hard en houden geen rekening met fietsers. De westkust van Corsica is veel spectaculairder dan de oostkant: de wegen zijn steiler, de kustlijn is grilliger en bij iedere bocht zie je mooie panorama’s van idyllische baaien en kleine vissersplaatsjes.

Training

Door het bergachtige landschap op Corsica, is het eiland niet geschikt voor iedere recreatieve fietser. De hoogteverschillen op het eiland zijn namelijk erg groot. Zo is de hoogste top van Corsica 2706 meter. Stap dus goed voorbereid op de fiets: zorg voor een gedegen training en een paar stevige bovenbenen om de vele bergen te beklimmen. Een goede fiets met versnellingen is ook noodzakelijk, evenals kennis van de fiets aangezien het aantal fietsenmakers op Corsica beperkt is.

Periode om te fietsen

Het klimaat op Corsica is aangenaam warm voor een rustige strandvakantie, maar voor een actieve fietsvakantie kan de hitte soms te veel zijn. De beste periode om te fietsen op Corsica is daarom in het voorjaar tot en met juni, wanneer veel bloemen en planten in bloei staan. In het najaar vanaf september gaan de bomen verkleuren en is het ook prima toeven op Corsica.

Reisgidsen Corsica

Er zijn verschillende reisgidsen beschikbaar voor Corsica, met onder andere informatie over de interessante geschiedenis van het eiland. Speciale fietsgidsen bestaan ook, zoals het boekje ‘Fietsen op Corsica’ van Luc Oteman. Informeer bij de reisboekhandel voor meer recente uitgaven van fietsroutes in Corsica.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021