Excite

Zoek een fietsroute door Luxemburg

Wegen

Luxemburg is een goed land om fietstochten te maken. De wegen zijn goed onderhouden, ook de fietspaden. Veel bezienswaardigheden en plaatsen staan goed met borden aangegeven, maar het is altijd handig om een wegenkaart bij je te hebben. Zeker als je van de gewone fietspaden afgaat, komt een goede kaart van pas. Ook is het niet ongewoon als je bij deze fietspaden soms sterk moet klimmen.

Fietsroutes

Een fietsroute door Luxemburg kun je op meerdere manieren vinden. Het makkelijkste is om een boek te kopen met fietsroutes erin. Vaak zijn deze voorzien van goede, gedetailleerde kaarten. De Luxemburgse fietsersbond heeft een boek uitgegeven waarin 66 fietsroutes door het hele land instaan. De routes hebben allemaal een afzonderlijke kaart en een uitleg in het Engels, Frans en Duits, helaas niet in het Nederlands. De routes verschillen van makkelijke tot moeilijke routes en zijn allemaal in een dag te fietsen.

Meer fietsroutes

Ook de ANWB heeft een duidelijke reisgids voor Luxemburg waar fietsroutes instaan. ANWB Actief Luxemburg is geen gids met alleen fietstochten, het biedt ook tochten te voet of met de auto. Ideaal voor mensen die in Luxemburg vakantie vieren en een fietstocht willen maken, maar niet de hele vakantie willen fietsen. De routes in deze gids hebben GPS-tracks, zodat je ze op de TomTom kunt invoeren en zonder problemen naar de locatie rijdt waar de tocht start.

Overnachten

Maak je wel een hele fietsvakantie door Luxemburg en ben je op zoek naar overnachtingsplaatsen? Die kun je door het hele land volop vinden. Campings zijn er doorgaans om de 20 kilometer wel en meestal is daar wel plek voor een paar tentjes, zodat reserveren niet nodig is. Heb je geen tent bij je? Dat is ook geen enkel probleem. Bedden zijn er volop te vinden, je hoeft alleen maar te zoeken naar 'Zimmer frei.' Wil je verzekerd zijn van een overnachtingsplaats? Dan kun je ook van te voren hotels of jeugdherbergen langs je route opzoeken en reserveren. Zo kun je onbezorgd op fietsvakantie door Luxemburg.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021