Excite

Fijn kamperen in Friesland

Of je nu voor rust of avontuur gaat, in Friesland heb je de keuze uit vele campings. Op de meeste worden fietsen verhuurd en kun je erop uit voor een wandel-, fiets- of vaartocht. Altijd al willen zeilen, windsurfen of waterskiën? Op sites als friesland-campings.nl zie je snel of dit bij je camping naar keuze tot het aanbod behoort.

Diverse campings liggen midden in prachtige natuurgebieden. Zo kun je vanuit viersterrencamping De Kuilart kamperen aan het water en prachtige fiets- en wandeltochten maken door de Gaasterlandse bossen. Op de camping zelf is er ook voldoende vermaak met het subtropisch zwembad, de bowlingbaan, de speeltuinen en een heerlijk restaurant.

Verrassend genoeg heeft Landal behalve vakantiepark Landal Esonstad ook een camping in Friesland. Bevallen de faciliteiten van het vakantiepark je wel maar wil je toch het avontuur van kamperen beleven, dan zit je hier meer dan goed. Campinggasten kunnen namelijk gratis gebruikmaken van alle voorzieningen. Je slaapt bovendien aan de rand van een nationaal park Het Lauwersmeer, en de kans bestaat dat je je tent zo aan het water kunt opzetten.

Een strandvakantie beleef je onder andere in het Friese Opende, op camping ’t Strandheem. Deze familiecamping ligt aan een groot meer met breed zandstrand, en heeft voldoende faciliteiten voor jong en oud.

Afbeelding: Flickr, Rinkel80

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020