Excite

Fijn verblijven in Venetië

Ben je heel avontuurlijk, dan kun je per boot naar Venetië. Veel hotels spelen op gasten per boot in door te beschikken over een eigen aanlegsteiger. ‘Parkeer’ je boot, laat je bagage uitladen en stap zo vanuit het water het hotel in. Vervolgens kun je de stad ook per boot verkennen, of hiervoor één van de vaartaxi’s nemen.

Bang voor een flinke hap uit je portemonnee? Helaas is Venetië een dure stad, maar dat betekent natuurlijk niet dat je voor je accommodatie de hoofdprijs moet betalen. Sites als Hotels.com en Booking.com voorzien in een grote hoeveelheid aanbiedingen voor hotels van diverse sterrenklassen. Het is verstandig om op tijd te boeken, zodat je niet naast het net vist.

De meeste hotels in Venetië zijn gelegen rondom het historische centrum van de stad, met name in de buurt van het San Marcoplein. Het is dus niet moeilijk om iets centraals te vinden. Betaalbare opties die door reizigers worden aangeraden zijn pensions en bed & breakfasts, zoals Santa Groce 555, B&B Ca’ San Roco en Ca’ del Pozzo.

Als je het helemaal anders wilt doen, dan is het aan te raden om een hotel te reserveren op Lido. Lido is met name bekend als badplaats, en biedt daarbij het voordeel dat het vlak bij Venetië ligt. Betaal minder en combineer je bezoek aan Venetië met een uniek eilandverblijf; ideaal voor ontspanning en een stadsbezoek in één.

Afbeelding: Flickr, Frizztext

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020