Excite

Fijne vakanties in Frankrijk

Frankrijk heeft zo veel prachtige bestemmingen dat het onmogelijk is om ze allemaal op te noemen. Parijs, de hoofdstad van het land, is in elk geval een goede start. Deze lichtjesstad kent een rijke geschiedenis en wordt tot op de dag van vandaag prachtig onderhouden. Bezoek in Parijs de Eiffeltoren, de Nôtre Dame en de Sacre-Coeur en geniet van de heerlijke sfeer.

In het zuiden van het land lonken imposante gebergten, zoals de Pyreneeën. De bekendste berg hiervan is gelijk de hoogste: de Mont Blanc. Ook de moeite van een bezoek waard zijn de heuvels van Bretagne en Normanië. Maak hier ontspannen of juist intensieve wandel- en fietstochten en kijk uit over het indrukwekkende landschap van de gebieden.

De kustlijn van Frankrijk is één van de mooiste in Europa. Veel toeristen trekken dan ook massaal naar de Côte de Azur, met steden als Nice, Grasse, Cannes, Monaco en Saint-Tropez. Behalve voor de heerlijke stranden zijn de genoemde steden ook vanwege hun bijzondere attracties, boulevards en historie de moeite van een bezoek waard.

Veel Nederlanders kiezen jaarlijks voor een zomer in Zuid-Frankrijk, omdat de temperatuur er hoog ligt en de zon er volop schijnt. Hierbij verblijft het grootste deel op campings langs de kust en in het binnenland. Een bezoek aan een Franse camping kan dan ook heerlijk ontspannen zijn, met uitstapjes naar omliggende dorpen, steden en attracties.

Als je kiest voor een vakantie in Frankrijk kies je in elk geval voor veelzijdigheid. Kom lekker luieren of ga op avontuur uit, en geniet van een heerlijke reis.

Afbeelding: Flickr, Chris

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021