Excite

Finland is het ideale wintersportland

Terwijl het qua weer einde zomer lijkt te zijn in Nederland, denken de meeste mensen alweer vooruit naar hun wintersport vakantie. Want er zal weer genoeg geskied worden in de wintermaanden. Traditioneel trekt Nederland voor de wintersport naar Oostenrijk, Zwisterland, Italië en Frankrijk, maar dan wordt het ideale wintersportland vergeten. Dat is namelijk Finland. In Finland zijn veel winteractiviteiten, elk jaar weer, en er ligt vrijwel gegarandeerd sneeuw van november tot en met april/mei. Wat wil je nog meer? Apres-ski hutten komen vanzelf, als er genoeg Nederlanders heen gaan.

Finland is zoveel meer dan skiën in de winter. Het land barst van de activiteiten in de sneeuw en op het ijs. We noemen een rijtje: huskysafari's, sneeuwschoenwandelen, sneeuwscootertochten, ijsvissen, schaatsen op één van de talrijke meren, rendiertochten, langlaufloipes, overnachten in een ijshotel of glazen iglo, een bezoek aan de Kerstman, een tocht met een ijsbreker of ijsvissen, en ga zo maar door. Dat is nog niet eens alles. De Finse wintersportfolder staat vol met activiteiten. Dat maakt Finland zo verschrikkelijk leuk.

Niet alleen qua activiteiten, ook qua natuur is Finland schitterend. Het Scandinavische land is bekend om het Noorderlicht, wat in de lange Finse winternachten uitstekend waar te nemen is. Verder zijn er uitgestrekte naaldbossen en natuurlijk de beroemde duizend meren. Charters van Transavia en Arkefly maken elk jaar weer een directe lijnvlucht mogelijk en met Finnair kom je helemaal over waar je wilt zijn in het prachtige land.

Afbeelding: Flickr, J_Makk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021