Excite

Flamenco dansen in Sevilla

Sevilla is een stad in Spanje en de hoofdstad van Andalusië. De stad heeft veel historische bezienswaardigheden en wordt door velen een openluchtmuseum genoemd. Sevilla is zeer geschikt voor een stedentrip.

Eén van de meest bekende gebouwen in de stad, en een echte toeristische trekpleister, is kathedraal Maria de la Sede. Het is de grootste gotische kathedraal van de wereld en de op twee na grootste kerk van Europa. Real Alcázar is een koninklijk paleis dat bekend staat om zijn mooie tuinen. Je kunt gerust een dag doorbrengen in deze tuinen. De Alameda de Hércules is één van de oudste lanen in Sevilla. Je kunt ook naar Monasterio Santa María de las Cuevas, een klooster. Tevens zijn er veel pleinen in Sevilla, waar je gezellig iets kunt eten of drinken en waar je kunt genieten van de sfeer.

In Sevilla worden ook verschillende religieuze vieringen gehouden. Zo wordt er de Semana Santa gehouden, ook wel goede week genoemd. Dit wordt gevierd in de week voor Pasen en er zijn allerlei feestelijke festiviteiten aan verbonden. Ook wordt er altijd Feria de Abril gehouden, ook wel het festival van April. Tijdens dit feest zijn er verschillende tenten waarin wordt gefeest en gedanst. De vrouwen hebben dan traditionele flamencojurken en de mannen lopen in de chicste pakken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020