Excite

‘Flessenpost’ in première!

Een historische tram, een vissersdorpje en haar inwoners: dat is het decor voor het theaterstuk ‘Flessenpost’, dat op 18 september in première gaat. In ‘Flessenpost’ gaat het echter niet om een ‘nep’ decor; deze voorstelling speelt zich in een echte tram af, die door Scheveningen rijdt!

De bijzondere, oude tram maakt een rondje door het dorp en tijdens de rondrit spelen in totaal twaalf acteurs hun spel, dat ze versterken met mooie muziek. Omdat de trein beperkte ruimte biedt, kunnen slechts 80 mensen per rit mee. In totaal worden er zes voorstellingen gegeven.

De twaalf acteurs zijn niet alleen in hun spel: ze worden ondersteund door de Scheveningers, die verantwoordelijk zijn voor het initiatief van ‘Flessenpost’. In totaal werken honderd Scheveningers mee aan de voorstellingen.

Langs de route is dan ook van alles te zien; onder meer kinderschilderijen en een dansgroep. Ook maakt de tram een stop bij een zangkoor. Deze bijzondere Scheveningse revue wordt geregisseerd door Stephanie Hermes, docent van het Koorenhuis. Het is een samenwerkingsverband tussen Stichting Boog, het Koorenhuis en Welzijn Scheveningen. Kaartjes kosten €5,- per stuk en zijn verkrijgbaar bij het Ouder en Kind Centrum. Zorg dat je er snel bij bent, want kaartjes reserveren kan niet! Als je in de buurt woont, kun je beter met de fiets of lopend komen, er is namelijk geen parkeergelegenheid bij de voorstelling. Hoe dan ook, een leuk dagje uit in Nederland!

Afbeelding: Flickr account scalespeeder

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021