Excite

Een fly drive in Noorwegen: het gemak van vliegen en de vrijheid van de auto

Een Fly Drive vakantie houdt in dat je eerst met het vliegtuig naar de plaats van bestemming reist en vervolgens met de huurauto een rondreis maakt.

Een fly drive is ideaal voor Noorwegen. Want voordat je eenmaal in Noorwegen bent met je eigen auto, heb je al heel wat kilometers afgelegd en is al veel waardevolle vakantietijd verloren gegaan. Vanuit Nederland pak je het vliegtuig naar een Noorse bestemming en aldaar pak je de huurauto en kun je het land in je eigen tempo ontdekken. Uiteraard zijn er vele routes mogelijk, maar hieronder vind je een van de mooiste.

Startpunt: Tromso

Deze achtdaagse fly drive in Noorwegen start in de plaats Tromso. Tromso is de hoofdplaats van de provincie Troms en ligt in het hoge noorden van Noorwegen. De bijnaam van deze stad is al sinds negentiende eeuw 'Parijs van het Noorden'. Dit belooft veel goeds en de stad maakt zijn reputatie dan ook meer dan waar.

Tromso is al sinds lange tijd bewoond blijkt uit archeologische vondsten. De Saami, ook wel spottend de Lappen genoemd, waren zo'n 2000 jaar geleden de eerste permanente bewoners van deze regio. De Scandinavische invloeden kwamen pas later, namelijk rond het jaar 300. De geschiedenis van de stad en de archeologische vondsten kun je bekijken in het stadsmuseum van Tromso.

Daarnaast is Tromso ook de ideale plek om de middernachtzon en het noorderlicht op te zoeken. De stad ligt namelijk boven de poolcirkel.

Alta

De fly drive vervolgt naar de stad Alta. Ondanks de noordelijke ligging trekt de stad redelijk was bezoekers. Alta is met name bekend vanwege de rotskust in de omgeving. Hier zijn rotstekeningen gevonden die teruggaan tot 6300 jaar geleden en de tekeningen zijn opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst.

Een andere trekpleister in de omgeving van Alta is het bos net ten zuiden van de stad. Dit bos is niet zomaar een bos; het bestaat namelijk uit loofbomen, iets dat vrij ongebruikelijk is op deze breedtegraad.

Narvik

Je reis gaat verder naar Narvik. Deze stad is gelegen aan de oevers van het Narvik Fjord. De laatste is dan ook een van de redenen om naar Narvik te trekken.

Bovendien kun je goed alpine skiën in de omgeving. Er is een kabelbaan die je naar grote hoogte brengt. Vanuit de kabelbaan heb je een enorm goed uitzicht over het prachtige landschap rond Narvik.

En ben je in het begin van maart in Narvik? Pik dan gelijk het Vinterfestuka, het winterfestival in Narvik, mee.

Terug in Tromso

Je fly drive in Noorwegen eindigt in wederom in Tromso. Daar lever je je huurauto weer in en pak je het vliegtuig terug naar ons kleine kikkerlandje. Helaas, wat zijn acht dagen toch kort!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021