Excite

Frankrijk nog altijd nummer 1 vakantiebestemming

Frankrijk blijft onder de Nederlandse vakantieganger nog altijd de meest favoriete vakantiebestemming. Vooral de steden Colmar, Antibes, Rouen en Lourdes blijken zeer geliefd onder de vakantievierders. Ook Duitsland blijft nog altijd een van de grote favorieten onder de toeristen.

Uit onderzoek van boekingssite Hotels.com blijkt dat er nog steeds het meest gezocht wordt naar hotels in deze twee vertrouwde vakantielanden. Vooral het Franse stadje Colmar kreeg de afgelopen periode veel aandacht. Het historische stadje in de Elzas kreeg de meeste belangstelling. De Elzas is een van de bekendste wijnstreken in Europa en ligt in het grensgebied met Zwitserland en Duitsland.

Colmar heeft de vakantieganger veel cultureel erfgoed uit de Middeleeuwen en Renaissance te bieden. De stad ligt aan de voet van de Vogezen en is beroemd om de vele schilderachtige vakwerkhuizen. Ook de Franse steden Antibes, Rouen, Caen en Lourdes scoorden opvallend goed als populaire bestemming.

Duitsland kende vooral een groei in de bestemmingen Rust, Koblenz en Aken. Toch blijft Frankrijk het land van onze Oosterburen enigszins voor.

Vorig jaar mocht Frankrijk 2,3 miljoen Nederlandse vakantiegangers verwelkomen terwijl er 2,1 miljoen mensen afreisden naar Duitsland.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020