Excite

Frans genieten in hotels in Lyon

Frankrijk is al van oudsher een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders. Waar veel Nederlanders ver de grens oversteken naar zuidelijke oorden, blijven anderen juist weer in het noorden hangen. Een gulden middenweg is te vinden in Lyon, een prachtige stad in het oosten van het land. Het is qua inwoners de derde stad in Frankrijk en waarschijnlijk ook een van de meest bekende.

Hier vind je namelijk bezienswaardigheden als de Notre-Dame de Fourvière, de kathedraal Saint-Jean-Baptiste, oude Gallische ruïnes, een prachtige opera, een 17e eeuws stadhuis en bijzondere musea. Ook de bruggen over de Rhône en Saône zijn wereldberoemd.

Als het gaat om hotels, is Lyon in een aantal districten in te delen. Het meest geliefde district is natuurlijk Lyon Centrum: het hartje van de stad. Hier vind je bijvoorbeeld het heerlijke Park & Suites Prestige hotel. Dit hotel ligt op slechts een kilometer afstand van het treinstation en biedt mooie ruime kamers. Je kunt hier gratis gebruik maken van internet. Ook erg plezierig: de spa met jacuzzi, massagesalon en fitnessruimte. Van deze faciliteiten mag je als gast gratis gebruik maken.

Ook in de buurt van het historisch centrum van Lyon vind je het Boscolo Grand Hotel. Dit hotel is netjes ingericht in art deco stijl. Ook de bijbehorende lounge bar en lounge zijn in deze stijl opgetrokken. Uiteraard zijn alle kamers in dit hotel voorzien van eigen badkamer en onder meer tv.

Afbeelding: Flickr account raindog

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020